ZADAR- Da će kadrovsku križaljku Sveučilišta u Zadru od ove akademske godine popuniti poznati režiser i kazališni pedagog Nikša Eterović, koji je skoro tri desetljeća živio i radio u Berlinu, doznali smo od prorektora na odlasku prof.dr. Leonarda Marušića.

Iako Splićanin po rođenju, 60-godišnji Nikša Eterović vraća se na mjesto akademskog odrastanja. On je diplomirao kazališnu režiju i radiofoniju na zagrebačkoj Akademiji nakon što je u Zadru stekao diplomu iz filozofije i komparativne književnosti, koje su tada na Filozofskom fakultetu predavali najbolji.

Sada će biti smješten na Odjelu za psihologiju, potvrdila nam je pročelnica Ana Proroković. Da, on dolazi u Zadar gdje će živjeti, a na Sveučilištu će biti angažiran i na drugim odjelima s obzirom na to da se profesionalno bavi kazališnom pedagogijom, kazala nam je prof.dr. Proroković. S njim dolazi i supruga Ruskinja te djeca.

U gradu, iz kojeg su mnogi cijenjeni kadrovi, osobito s kulturne scene, otišli u potrazi za karijerom i dokazivanjem, dolazak Nikše Eterovića, docenta za glumu i režiju trebao bi biti dobitak. On je na zadarskom sveučilištu zaposlen kao povratnik, što je uvedeno u vrijeme ministra Dragana Primorca, unatoč zabrani zapošljavanja u znanstvenim ustanovama koju radi „štednje" provode njegovi nasljednici u ministarskoj fotelji. Doznajemo i kako će Nikša Eterović na zadarskom sveučilištu provesti postupak reizbora u više zvanje.