Zadranke Romana i Lana, dvije naizgled krhke djevojke prave su snagatorice - bave se powerliftingom i kao od šale podižu i mnogo teže stvari.

Iako na poslu ne drži ništa teže od olovke, arhitektica Romana sprema se dignuti utege. I to ne one obične, svaki teži nevjerojatnih pedeset kilograma.

Pogotovo kad je natjecanje adrenalin od samog natjecanja, publika ekipa s treninga te ponese, kazala je Romana Lasan.

Trening ne propušta ni Lana. Ona iz ležećeg položaja može podignuti četrdeset i pet kilograma. U disciplini potisak s klupe - nema joj ravne.

Sigurno je pod vodstvom trenera. Da sami idete dizati može vam se dogoditi da šipka padne upozorava Lana Volarević.

Djevojke su počele trenirati prije samo godinu dana. Priznaju kako im je naporno bilo nositi vrećice s tržnice, a sada imaju desetak medalja, i to onih zlatnog sjaja.

Lana je uz to prava superžena. Prvakinja je Hrvatske u povlačenju kamiona. Teškog dvije tone.

- Zovu me iz zezancije kad im se negdje ugasi auto ili da mogu otkazati članarinu HAK ili da ću im ja doći vući auto kad im negdje zapne.

Sirova snaga može biti opasna. Sve vježbe izvode se pod budnim okom trenera. No, koliko god teško izgledalo, powerlifting nije poznat po ozljedama.

Zapravo su discipliniranije nego muškarci, pa je lakše raditi s njima jer nemaju problema s egom - ističe njihov trener Tomislav Ivandić.

Granica između muških i ženskih sportova davno je izbrisana. Zadarske snagatorice priznaju nam da su ovako jake samo u dvorani. Privatno - ne biste nikad pogodili da su sposobne dignuti dvije vreće cementa kao od šale.