U utorak (1. rujna 2015.) u Zadru je održana radna klauzura HDZ-a za Zadarsku županiju. Klauzuri su nazočili županijski dužnosnici, predstavnici stranaka Domoljubne koalicije te brojni članovi i simpatizeri stranke koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu na Višnjiku.
Skupu su se obratili koordinator IX. izborne jedinice, Božidar Kalmeta, zamjenik koordinatora IX. izborne jedinice, Ivan Šipić, član Središnjeg odbora HDZ-a, Stipe Zrilić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Zvonimir Vrančić.

Konstatirano je da je HDZ spreman, kad voljom građana bude izabran za obnašanje izvršne vlasti, usmjeriti Hrvatsku u pozitivnom pravcu razvoja, intenzivirati gospodarske aktivnosti, učiniti nužne reforme i brinuti o zapošljavanju, naročito mladih.
Na skupu se govorilo o neuspjesima aktualne Vlade, činjenici da je odustala od Plana 21 i da ništa od tog predizbornog programa u svom mandatu nije napravila.
Također, najavljeni su daljnji planovi i aktivnosti HDZ-a i koalicijskih partnera u pripremi za skorašnje parlamentarne izbore u koje ulaze u potpunosti spremni i s uvjerenjem u sigurnu pobjedu.

Nakon ovih uslijedit će tematske klauzure na kojima će HDZ predstavljati svoj program za rješavanje aktualnih problema u Republici Hrvatskoj.

Županijski odbor HDZ-a zadarske županije