ZADAR - Don Joso Kokić, ravnatelj Klasične nadbiskupske gimnazije Ivana Pavla II krajem kolovoza odlazi u mirovinu, a na tom mjestu zamijenit će ga 33- godišnji svećenik i mr. sci. Ante Sorić iz Bibinja, koji bi uskoro trebao i doktorirati u Rimu. Prije školovanja u Rimu, na koje ga je poslao nadbiskup, don Sorić je bio pomoćni župnik i župnik na Bilom brigu, odnosno Privlaci, kazao nam je tajnik škole, Nebojša Gunjević. Don Kokić je od 1991. godine bio ravnatelj Sjemeništa i škole, da bi nakon 10 godina, podsjetio je tajnik, ostao samo na čelu obrazovne institucije Zadarske nadbiskupije koja je pretvorena u klasičnu gimnaziju.
I to gimnaziju koja je druga po rejtingu u Zadru nakon Gimnazije Franje Petrića.
Uskoro bivši ravnatelj već prošlog tjedna održao je posljednju sjednicu Nastavničkog vijeća uoči nove školske godine u koju su upisana dva odjeljenja učenika.
Među nastavnica te škole više neće biti Tomislava Pehara koji je vodio gimnazijski zbor i među ostalim odveo Do posljednjeg zbora, show Hrvatske televizije. On je radio u dvije škole, a sada je dobio satnicu u jednoj školi, pojasnio je tajnik i potvrdio kako će najvjerojatnije kao njegova zamjena doći Nela Šarić, poznatija u javnosti kao zadarska operna pjevačica koja je do sad radila u Glazbenoj školi B. Bersa.