ZADAR - Zapušteni teniski teren u uvali Dražanica, koji je prije desetak godina trebao biti začetak velikog teniskog centra, pretvoren je u parkiralište, pa čak i  odmorište za kampere.

Pokazuje to fotografija koju je snimio jedan naš sugrađanin iz svog vozila.
Teniski teren ispod terena Teniskog kluba Zadar nije u vlasništvu Tankerkomerca koji je u posjedu samo šumice dalje ispod Puta Dikla, rečeno nam je u upravi Tankerkomerca. Vlasnici terena su samostan svetog Petra i Pavla iz Preka. Točnije, franjevci trećoredci koji su stavili plombu 2006. godine, a koja je skinuta 2009. godine. U šumi neriješenih odnosa na toj parceli je i sudski spor Grada Zadra i franjevaca. Iz Grad Zadra su do okončanja tog spora deponirali 178 200 eura koje su nagodbom ponudili samostanu Sv.Pavla Preko za otkup 990 metara četvornih. To je trokut na kojem je izgrađena crpna stanica nazvana Park.

A čiji je zapravo zapušteni teniski teren, oko kojeg je postavljen i dio ugostiteljske terase novog restorana Gladne oči koji se nalazi preko puta, to više nitko ne zna.
Jer gradonačelnik Zvonimir Vrančić je 2009. godine nakon razgovora s vodstvom Tankerkomerca, raskinuo je sporazum po kojem Grad Zadar toj tvrtki ustupa prava na realizaciju teniskog centra u uvali Dražanica.
I na kraju pitanje je li prenamjena sportskog terena u parkiralište što se dogodilo i na Đilu (Jazine), gdje je bila atletska staza, legalna pojava u Zadru.