ZADAR- Iako su radovi na obnovi Kneževe palače započeli prije tri mjeseca tek je danas Grad Zadar objavio pregovarački postupak za projektanstki nadzor kojeg bi za 460 tisuća kuna obavljao AB Forum iz Zadra. Dvojac arhitekata Iva Letilović i Igor Pedišić, projektanti na Kneževoj palači već surađuju u nadzoru, doznali smo od pročelnika za EU fondove Šime Erlića, koji u ime Grada Zadra vodi taj projekt. Projekt je nakon pripremne faze koju je vodio Odjel za graditeljstvo prešao u Odjel za EU fondove, jer se financira s 38 milijuna kuna iz strukurnih fonda za programsko razdoblje do 2016.godine, što je uvjetovano i s rokom od 24 mjeseca.
Bit će to veliko iskušenje za gradsku vlast, koja će morati posegnuti za novcima iz gradskog proračuna, ako Ploter, kao izvođač radova, ne dovrši Kneževu palaču do kraja rujna 2016. Godine, Do sada je potrošeno 6 posto od ugovorene investicije, kazao nam je Erlić.
Koordinacija nadzora, konzervatora i izvođača radova sastaje se i do dva puta tjedno. Novonastale situacije rješavaju se na licu mjesta. .
Radovi se odvijaju uz očekivane i nenadane probleme koje nosi tako stara građevina koja se otvara iznutra. Ploter se doista trudi. Angažirani su jer su svjesni težine zahvata i tereta roka koji je takav da moraju biti još ažurniji. Svakodnevno je na gradilištu od 20 do 30 ljudi. Direktor Plotera, Slavko Šimović najavio nam je kako će se od 15. kolovoza intenzitet pojačati jer stižu i naručeni materijali, rekao nam je danas pročelnik Erlić.