Na mjestu masovne grobnice na lokalitetu Jama Smiljevka, kod mjesta Žerava, otkriven je kameni križ i spomen ploča žrtvama iz Drugog svjetskog rata. Ta je vijest objavljena na stranici Grada Zadra, jer su u ime zadarske vlasti bili dogradonačelnik Ivica Vlakić, te pročelnici Mario Pešut i Joso  Nekić.

Spomen obilježje otkrili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Nina, Davor Čurjurić, član koordinacijskog tijela ZDRUG-a Zadarske županije Ivan Matak i kamenoklesar Marinko Katuša. Kameni križ visok je tri i pol merta i težak oko pet tona. Spomen ploča napisana je na tri jezika: hrvatskom, njemačkom i talijanskom. Kroz jamu Bezdanku protječe podzemna rijeka koja istječe oko 4 kilometra sjeverozapadno kod zdenca Boljkovac.

- Nakon Drugog svjetskog rata jama je minirana, a ulaz prekriven kako bi se sakrili tragovi ubijenih vojnika i civila stoga ju je potrebno otvoriti i istražiti, kazao je ovom prigodom Ćurjurić dodajući kako je i njegov djed na sličan način stradao. Matak je istaknuo kako u Zadarskoj županiji postoji na desetke sličnih masovnih grobnica. - Do sad su obilježene tek dvije: jama Kamenjarka iznad Vranskog jezera i jama Golubinka kod Vrsi. Na budućim generacijam je da to isprave, dodao je Ćurjurić.