ZADAR - Katedrala sv. Stošije u Zadru jutros je bila prepuna onih koji su htjeli svjedočiti i slaviti zaređenje trojice novih svećenika.

Taj čin se odvijao tijekom dvosatne koncelebrirane mise koju je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Iza njega svoj zavjet na oltaru dali su đakon Ivica Bašić iz župa Gromiljak (BiH) te zadarski svećenički kadar: Valtera Kotlara iz Privlake i novi fratar Leopold Mičić, član Franjevačke provincije sv. Jeronima, iz župe Uznesenja BDM na Dračevcu Zadarskom. Đakoni su završili teološki studij u Rijeci, obavili đakonski praktikum i položili đakonske ispite u Zagrebu, gdje su s đakonima iz Zagrebačke metropolije pohađali predviđene predmete za đakonsku godinu.

To su službene karakteristike novih svećenika. Za neke je to bio Valter iz kvarta Kampo Kaštel, vjenčani kum, župnik s Dračevca, sin, brat...

Uglavnom jako puno onih koji su se htjeli fotografirati sa svojim svećenicima nakon mise koja je bila osobito ceremonijalna. Poseban ugođaj s tradicionalnim napjevima dao je katedralni zbor i zvonki glas Žana Morovića u kojem su uživali i brojni turisti na trgu ispred zadarske prvostolnice.