Po prvi put, u Zadru će se , pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zadra i TZ Grada Zadra održati program "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ " i tako obilježti Dan državnosti, ali i prezentirati Kraljevska regata: Od Knina do Nina i akcija Ultra Sonika "KUPUJMO LOKALNO".

U glazbeno- scenskom programu predstavit će se dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine zaštićene na nacionalnoj i UNESCO-voj listi zaštićene nematerijalne baštine uz sudjelovanje glazbeno plesne skupine ETHNOTINE, modne revije etno dizajnerice Mine Petre, paških čipkarica, Tovareće mužike, KUD-a Milan Begović iz Vrlike, klape Arbanaške, Društva Stanaraca, KUD-a Sv. Šime iz Rtine i drugih.

Republika Hrvatska je na samom svjetskom vrhu po broju upisanih nematerijalnih kulturnih dobara na UNESCO-vim listama nematerijalne svjetske baštine. Druga je u Europi i peta u Svijetu. 

Globalno bogatstvo tradicije postalo je motivom zbog kojeg se putuje. Turisti traže način na koji bi doživjeli nove kulture i iskusili globalno različitu umjetnost, obrt, rituale, kuhinje.

U mnogim se društvima kulturna baština smatra nacionalnim blagom, vrijednim očuvanja i prezentiranja, koje postaje dijelom globalne turističke ponude.

WTO predviđa porast potražnje u sektoru kulturnog turizma za 15% godišnje do 2020.g., a tržište sektora opsega je poslovanja od 50 milijardi eura godišnje.
Program prvi put je predstavljen u sklopu CRO TOURA 2012 godine.