Baletna udruga Pirueta danas je na konferenciji za medije najavila pravi dramsko - plesni spektakl!

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar 16. lipnja u 19 sati prikazat će predstavu Šeherezada.

Inspirirana pričama iz 1001 noći, umjetnička voditeljica Piruete, Vinka Zekić, sukladno je tome prilagodila i svoj glazbeni izbor s jasnim i nedvojbenim prizvukom orijenta i Mediterana, a autor većine glazbenih brojeva jest talijanski skladatelj Marco Schiavoni.

Dojam će dodatno obogatiti i upotpuniti i prekrasne video - projekcije. Režijske se i dramaturške palice prihvatio Vinko Radovčić, priznati i ugledni mladi umjetnik čije dramske uratke i kritika i publika redovito dočekuje i časti superlativima.

Naslovnu ulogu kultne istočnjačke ljepotice Šeherezade dramski je ponijela Ivana Begović, svestrana i kvalitetna glumica, glazbenica i magistra hrvatskoga jezika i književnosti koja se Pirueti pridružila iz prijateljske Glazbene udruge Libreto

Ulogu Šehrijara dobio je mladi, ali veoma iskusni i perspektivni glumac Roko Brkić, dok se kao njegov Guru pojavljuje svima dobro poznati Mimi Zadarski koji je na zadarskoj glumačkoj sceni prisutan već desetljećima.

Publika će svakako biti oduševljena i posebno efektnim točkama Xiomare Ruiz Ratković (Columbia) u ulozi Aje, Božice ljubavi, a iz udruge Circo Art te Karoline Sič (Zagreb) koja u predstavi tumači Aishu, a svake godine s timom trbušnih plesačica osvaja prvu nagradu na Europskom prvenstvu u Parizu.

Ostali članovi tima ove umnogome nesvakidašnje produkcije jesu Tomislav Kraljević (video - projekcije), zatim Mate Petričević (oblikovanje tona), Frane Papić (oblikovanje svjetla), Marina Milković i Mihaela Gregov (kostimografija), a generalni sponzor projekta jest Zadarska županija.