Krila Oluje ponovno lete Hrvatskim nebom i najavljuju kako će deseti rođendan proslaviti na mimohodu u Kninu u punom sastavu i sa sposobnošću izvođenja svih manevara.

Najavljeno je to na današnjoj prezentaciji letačkog programa u 93. zrakoplovnoj baze HRZ-a i PZO-a Zemunik.

Akrobatska grupa HRZ posljednjih mjeseci bila je u interesu javnosti, najviše zbog odlaska dijela članova u Katar nakon privlačne dolarske ponude tamošnjeg emira. Današnja prezentacija u Zemunik dokaz je osposobljenosti kadra HRZ.

- Od prvog dana sam rekao da imamo ljude koji mogu nastaviti s ovim pozivom. Mi i sutra, u roku od dva mjeseca, možemo osposobiti cijelu eskadrilu. Najveća snaga HRZ i PZO su naši ljudi, piloti, zrakoplovni tehničari. Krila Oluje će uvijek postojati te dostojanstveno predstavljati HRZ, naše oružane snage i Republiku Hrvatsku u svim zemljama svijeta, rekao zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a Karol Lučan

Vođa Krila Oluje je i dalje zapovijeda bojnik Damir Barišić. Novi članovi su satnik Ivan Anđić, natporučnik Goran Grgić, natporučnik Darko Belančić i poručnik Denis Živalić. U fazi osposobljavanja je Zvonimir Mravunac. Novim članovima danas je zapovjednik Lučan dodijelio značke i svjedodžbe o završenom osposobljavanju za pilote akrobatske grupe „Krila Oluje". Pohvalu daje i vođa Barišič.

- Iznimno sam zadovoljan što su novi piloti postigli u dva mjeseca. Prvenstveno je to rezultat njihove motivacije, ali neosporan je i potencijal koji imaju. Oni su prije dva mjeseca krenuli od nule, dečki su po prvi puta ušli u ovu vrstu obuke. Danas su spremni napraviti gotovo kompletan program u odnosu na program koji je rađen prijašnjih godina. Možemo biti zadovoljni što je grupa spremna za nastupe u ovoj sezoni, rekao je vođa Krila Oluje Damir Barišić.