ZADAR - Jake snage zadarskih medijskih redakcija jutros su ostali zapanjeni kada je ministar Siniša Hajdaš Dončić,  nakon što je potpisao ugovor, naglo se digao i zajedno sa svojim domaćinom Božidarom Kalmetom napustio vijećnicu.


Bez da je novinarima rekao hvala, doviđenja. A kamoli im dati priliku da mu postave bilo kakvo pitanje. Vrlo nepristojno ponašanje visokopozicionirane osobe na javnoj dužnosti, da ne kažemo i bahato. Njegov dolazak u Zadar bio je najavljen medijima iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Za javnost je trajao 10 minuta. 

Hajdaš Dončić je s Kalmetom otišao u njegov ured. Gradonačelnik Zadra, također je bio iznenađen njegovim ishitrenim odlaskom iz Vijećnice. Rekao mi je idemo i što sam drugo mogao nego ga ispratiti, kazao nam je poslije Kalmeta.

Prije toga je ministar Siniša Hajdaš Dončić pohvalio Grad Zadar koji se potrudio  napraviti vrlo složen postupak aplikacije. Grad Zadar je dobio  bespovratnih 2.5 milijuna kuna koje će potrošiti u izradu dvije studije.

Radi se o pripremnoj dokumentaciji za održivu mobilnosti zadarske regije. - Drago nam je da smo dobili sredstva kako bismo se u konačnici mogli kandidirati i za novac iz EU fondova za realizaciju prometnog sustava što će uvelike popraviti promet u zadarskoj regiji, kazao je gradonačelnik Kalmeta.