ZADAR- Na novinarsko pitanje zbog čega kasni početak radova na obnovi Kneževe palače Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta danas je rekao kako očito imaju problem s izvođačem radova. - Najprije se odužuje s garancijom, pa ne znam što se sad događa. Ali po zadnjim informacijama najavljeno je da bi se s radovima trebalo sutra početi (srijeda, opa). Nećemo biti tolerantni, ako se pokaže da izvođač nije dorastao i da ne može to napraviti, raskinut će se ugovor i ići ćemo s novim izvođačem radova, odriješiti je bio Kalmeta.
Poruka je to Ploteru, koji je dobio posao vrijedan 19.7milijuna kuna, ali i rok izvođenja kojeg je Grad Zadar dobio od EU pretpristupnog fonda za iznos od 38 milijuna kuna.
Problem suvenira u ulazu Providurove palače, koji bi trebao služiti za ulaz u novo gradilište Kneževe palače, gradonačelnik Kalmeta drži nebitnim. .

- To su dvije palače. Cijela Kneževa palača je sanirana da nitko nije koristio Providurovu palaču, to su samo skuže i isprike, kazao je Kalmeta, dodajući kako Kneževa palača ima svoj ulaz.


U ulazu Providurove palače posao prodaje suvenira dobila je braniteljska zadruga i to od Narodnog muzeja, otkrio je Kalmeta i napomenuo kako oni taj prolaz u kojem je bio ilegalni WC i mjesto gdje su korištene i ostavljana šprice, uredno održavaju.