ZADAR - Upravno vijeće Gradske knjižnice Zadar predložit će Doroteu Kamber Kontić, kadar iz gradske uprave, za novu ravnateljicu Gradske knjižnice Zadar. Konačnu odluku o njenom imenovanju treba donijeti gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Prijedlog UV je u suprotnosti s preporukom dugogodišnjeg ravnatelja Ivana Pehara. On je za svoju nasljednicu predložio djelatnicu knjižnice Nadu Radman. Ona je najbolji izbor za ravnatelja i prema mišljenju Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Radman na ravnateljskom mjestu žele vidjeti i djelatnici Knjižnice, što se pokazalo na tajnom glasovanju.

Doroteu Kamber Kontić za ravnateljicu su predložila dva predstavnika Grada Zadra u tročlanom upravnom vijeću. Ona je do prije pet godine radila u Gradskoj knjižnici, nakon čega je prešla u gradsku upravu i postala pomoćnica Jose Nekića, pročelnika Odjela za odgoj i školstvo. Ruku za nju su digli predsjednik Vinko Grgić te članica Maja Šatalić. Treća članica Upravnog vijeća je Nada Radman. Ona je ostala suzdržana kod glasanja jer je bila sudionica natječaja za ravnatelja. Uz Kamber Kontić i Radman, na natječaj su se javili djelatnik GKZD Mladen Masar i ravnatelj knjižnice iz Benkovca Mile Marić, a konačnu odluku donijet će gradonačelnik Kalmeta.