ZADAR- Nakon što je istekao zakonski rok objave natječaja za ravnatelja Gradske knjižnice Zadar, u utorak bi se trebalo znati hoće li vršitelj dužnosti ravnatelja Ivan Pehar moći otići u mirovinu za dva mjeseca. 

Tada će biti sjednica Upravnog vijeća koju je zakazao predsjednik Vinko Grgić, a na kojoj bi se trebale pregledati četiri pristigle kandidature na zakašnjeli natječaj za ravnateljsko mjesto. Dvije su iz same kuće, što bi bilo u skladu s izjavom gradskog vijećnika Josipa Vlahovića da se nada kako je Pehar nakon više od 20 godina vođenja te ustanove, pripremio kadar koji će ga naslijediti. Iz Gradske knjižnice za mjesto ravnatelja, neslužbeno smo doznali, prijavili su se Mladen Masar i Nada Radman. Oboje imaju potrebne kvalifikacije i najbolje znaju što bi bio najbolji program rada te ustanove, što je bio jedan od uvjeta za prijavu. Međutim, Nada Radman je član Upravnog vijeća Gradske knjižnice. Ona bi trebala podnijeti ostavku na članstvo ili odustati od utrke za ravnateljsko mjesto jer ne može glasati sama za sebe.
Tko su ostala dvojica kandidata, znat će se u utorak. Oni svakako moraju biti iz knjižničarske struke, a hoće li biti iz stranačkih „kadrovskih knjiga", doznat će se nakon sjednice Upravnog vijeća.