ZADAR- Nakon najave gradonačelnika Božidara Kalmete da bi Zadar mogao postati grad pješčanih plaža, koje će se umjetno stvarati, otkrili smo malu pješčanu plažu i to u zaštićenoj povijesnoj jezgri.
Nju je tijekom ove zime stvorila priroda. More je povuklo sve kamene oblutke i ostao je pijesak na plaži ispred tzv. žute kuće, kod Elektre.
Plaža na kojoj su se kupale generacije Zadrana ima svoje čuvare u zimskom periodu. skupinu muškaraca koja se nije libila kupanja u moru čim bi zagrijalo malo sunca.

Jučer poslijepodne, plažom su „carevale" žene.
Iako je jučer bio prvi dan koji je davao na ljeto, one se već danima kupaju. Među njima je najstarija rekreativka, ali i kupačica s najdužim sezonskim stažem 84- godišnja Nevenka Benini. Ona nam je rekla kako za nju nije uopće važno kolika je temperatura mora. Zadranka, koja prva otvara sezonu, a njezini je sugrađani znaju kao Milenči, na svojoj koži je izmjerila kako jedva da je 17 stupnjeva, dok nam se gospođa Romana Arneri pohvalila s prvim kupanjem od prije dva dana i temperaturom mora od 18 stupnjeva. Za Mirjanu Vujanić, najmlađu među umirovljenicama na plaži, more je bilo ipak malo hladno u odnosu na tople sunčeve zrake.

Jutros mo provjerili: službena temperatura mora izmjerena na bovi ispred Meteorološke postaje na Puntamiki iznosi 17 stupnjeva Celzijusa.
I realna je jer se bova nalazi na otvorenom strujanju mora, kazala nam je metorologinja.