Bliži se produženi vikend - 1. svibnja. Mnogi građani razmišljat će o tome kako najbolje provesti slobodno vrijeme. Jedan od njih je i naš čitatelj, koji je iskazao svoj problem glede planova koje je naumio sprovesti u djelo. Evo što ga muči.

- 1. svibnja, koji ove godine pada na petak, idealna je prilika za uhvatiti tri dana odmora. Namjeravao sam kratki odmor provesti na otoku Olibu, no provjerom reda plovidbe odustao sam od tog nauma, kao vjerujem i mnogi drugi potencijalni gosti - turisti. Naime, na Olib je inače moguće doći katamaranom iz Zadra, te četiri puta tjedno i trajektom, također iz Zadra. Trajekt Jadrolinije koji inače prometuje petkom, na dan 1. svibnja ne prometuje jer je to praznik (?), te je stoga ta mogućnost otpala.

Postoji još i katamaranska veza, ali na praznik katamaran iz Zadra kreće tek u 17 sati, te se tako moj produženi vikend pretvara u običan vikend, obzirom da na odabranu destinaciju nije moguće doći prije 19 sati, dakle propada jedan dan od tri dana odmora. Usput napominjem da mi je u agenciji rečeno da je za Olib na raspolaganju samo 40 karata, te da su mogući problemi, tj. da je moguće da karata neće biti - bilo u polasku, a još više u povratku - vrlo poticajno za planiranje.

Sagledavši sve činjenice, odustao sam od planiranog - otkazao dogovoreni smještaj, te odlučio svoj kratki odmor provesti u jednim slovenskim toplicama. Ovim putem predlažem vladi RH da ubuduće na blagdane i praznike zatvore i sve druge javne službe (policiju, hitnu pomoć, vatrogasce, autoceste, HRT nek ne emitira program itd.) jer je praznik, te nema potrebe za istima, a turisti najbolje da ostanu doma jer očito nikome nije stalo da dođu.

S poštovanjem,

P. Tuturuška