Prof. dr. Anton Tudor, spec. ortoped, subspec. dječje kirurgije klinike za ortopediju Lovran u centar Fiziovita dolazi jednom mjesečno, a ovaj mjesec u četvrtak, 09.04.2015. godine.

Nova operativna metoda u Klinici Lovran - Mini invazivna metoda pri operaciji ugradnje endoproteze kuka

Posebnost te metode je to što, za razliku od klasičnih operacija, prilikom ugradnje umjetnog kuka nema rezanja mišića, što pacijentima omogućuje iznimno brz oporavak tako da samostalno stoje i hodaju bez štaka već 24 sata nakon operacije. Korištenjem ove metode radi se manji rez od uobičajenog, ne reže se niti jedan mišić i brzo se dolazi do ovojnice kuka. U klasičnom transglutealnom pristupu operacija se vrši kroz mišić, što produljuje postoperativni tijek.

Osim što pacijentima omogućava hodanje i samostalno kretanje u rekordnom roku, ovaj postupak, s obzirom na to da nema velike traume za tijelo gotovo u potpunosti uklanja bol i smanjuje mogućnost komplikacija i tromboza. Naime, bol, otekline i dugotrajan postoperativni proces rezultat su rezanja mišića. Nakon klasičneoperacije pacijentima u prosjeku treba oko šest tjedana za uspostavljanje funkcije kuka, a dok se primjenom ove metode pacijenti već nakon desetak dana mogu bez straha sagnuti ili čučnuti.

To im omogućava i ugradnja implantata s većom glavom, odnosno s glavom u veličini prirodne, što onemogućava iskakanje kuka.

Za pregled kod dr. Tudora naručiti se možete na broj 099 333 9998. Nazovite nas ili pošaljite upit za pregled na info@fiziovita.hr

http://www.fiziovita.hr/specijalisticki-pregledi-i-savjetovanja