Na prvi dan kalendarskog proljeća obilježava se svjetski dan Down sindroma, a 21. ožujka u formi 3-21 koristi se kao sininim imenu sindroma, jer simbolizira potrostručenje 21. kromosoma.

Na Narodnom trgu od 9 do 13 sati na štandovima će se nuditi informativni materijali o Down sindromu i radovi djece iz zadarskih vrtića i škola te kolači u zamjenu za dobrovoljne priloge, dok će se na Forumu od 10 i 30 do podne sve šareniti od malenih plesača u rasparenim čarapama - Udruga za Down sindrom Zadarske županije pripremila je niz događanja u povodu Svjetskog dana Down sindroma.

Cilj nam je da taj Forum ispunimo djecom, šarenim čarapama i na taj način pošaljemo jednu poruku zajedništva i podrške osobama s Down sindromom. Zašto dvije različite čarape? Radi se o kampanji na svjetskoj razini koja je krenula od poruke da su čarape različite, ali jednako funkcionalne, objašnjava predsjednica Udruge Suzana Periša. Još jedna prilika za pripomoći Udruzi pruža se kupovinom ulaznice za humanitarni koncert koji počinje u 19 i 30 u dvorani Jazine, a nastupaju zadarski glazbenici i klape, tako da je dobra zabava zajamčena.