Ekologija u sridu predstavlja dokumentarac Povratak konoplje koji daje novi pogled na važnost industrijske konoplje za okoliš i zdravlje ljudi.

Progovarajući kroz pop kulturu, animaciju i glazbu, film informira o činjenicama i povijesnoj ulozi konoplje te otkriva s kakvim se preprekama susreću poljoprivrednici na putu prema uspješnoj proizvodnji.

Konoplja je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka čovječanstva. Nekoć je služila za izradu konopa, jedara, ulja za svijeće, bila je nezamjenjiva sirovina u proizvodnji tkanina, papira i hrane. Biljka je od koje se rade tisuće ekološki održivih proizvoda, primjenjiva je u proizvodnji bioplastike, prehrambenoj, tekstilnoj, farmaceutskoj, građevinskoj, biokemijskoj i brojnim drugim granama industrije.

Unatoč neospornim blagodatima biljke koja nudi rješenja za globalno zatopljenje, prehranu, siromaštvo i uništavanje šuma, njezin je uzgoj još uvijek izvan agrarnih zakona većine zemalja.

Stručnjaci i lideri u proizvodnji industrijske konoplje u Južnoj Africi, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Kini i Kanadi pokazuju pozitivne primjere gospodarstava koji podržavaju razvoj poljoprivrede i uzgoj ove važne kulture.

Film pogledajte danas, 18. ožujka u klubu ACME, N. Matafara 2 s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.