ZADAR- Sa sjeverne strane počelo je uređenja fasade Bagatovog nebodera koja će se prvi put  obnoviti od  kada je neboder izgrađen prije 53 godine.


Radi se o najvećem zahvatu na uređenju fasade površine 5 400 metara kvadratnih, zbog čega je taj posao pripreman tijekom prošle godine.
Bagat je od 1962. godine zaštitni znak zadarske vizure koja bi na proljeće trebala se proljepšati i osvježiti kada se skine posljednja skela s nebodera.
Novo ruho tog stambenog bloka od 61 stana doživjet će obitelj Bakočević, koja je uz obitelj dipl. inženjera Franka Kanjera, bila među prvim stanovnicima nebodera. Struktura se posljednja dva desetljeća jako izmijenila, ali Bagatov neboder bi, od „ružnog pačeta" s derutnom fasadom trebao postati, nadamo se, „bijeli labud" kada se fasada uredi.
Neboder Bagata izgradila je zadarska građevinska tvrtka Jadran, a projektirali zadarski arhitekti iz tvrtke Donat: Ivo Novak i Slavko Šimatić.

Tada poznati zagrebački arhitekt Ninoslav Kučan dobio je natječaj, ali su njegovo idejno rješenje doradili u Donatu s malo izmijenjenom linijom vertikale, doznali smo od još uvijek aktivnog zadarskog arhitekta i urbanista Pavla Marušića,