ZADAR- Posada pomorske policije s patrolnim brodom Škabrnja uspjela je dan dovesti 87-godišnjak s Oliba čiji je život na tom pučinskom otoku bio ugrožen bez liječničke pomoći.
Policija je jutros dobila dojavu s Oliba da na otoku imaju starijeg muškarca koji krvari i život mu je ugrožen. Na more, po orkanskim uvjetima nije mogla isploviti „calafurija" Lučke kapetanije pa se zaputio najteži 10-metarski brod pomorske policije. - Najprije su otplovili do Silbe gdje su pokupili liječnicu koja je s njima došla do bolesnika kojeg je policija ukrcala na brod. Trebalo im je dva sata plovidbe s Oliba i nije bila ugodna plovidba za bolesnika po otežanim uvjetima na moru, prenio nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Ali uspjeli su doći do Zadra, točnije Jazina, pa je 87-godišnjak s Oliba iskrcan na Branimirovoj obali, gdje su čekala kola Hitne pomoći koja su ga iza 15 sati prebacili u bolnicu.


Olib je, kao i ostali zadarski pučinski otoci, zbog orkanske bure već dva dana odvojen od kopna. Ova je situacija pokazala kakav je život starih ljudi, bez medicinske skrbi na otoku u zimskim uvjetima. A ova dva dana vladali su ekstremni uvjeti na koje je uspjela jedino odgovoriti zadarska policija u akciji spašavanja umirovljenika s Oliba