ZADAR- Ginekolozi iz zadarske bolnice od danas će dodatno raditi u ginekološkoj ordinaciji Doma zdravlja, gdje će do daljnjega mijenjati dr. Ivana Perovića.

Dio je to poslovne suradnje između Opće bolnice Zadar i Doma zdravlja koji će bolničkim liječnicima plaćati honorar za dodatnu smjenu u koju će ginekolozi odlaziti iz dežurstva. Oni će prvi put preuzeti primarnu zaštitu u županijskoj ustanovi. Do sada su ginekolozi u Domu zdravlja „uskakali" u pomoć na Odjelu za ginekologiju koji se kadrovski ekipirao proteklih godina.

Međutim, u Domu zdravlja došlo je do raspada sustava.

- Dr. Perović je umirovljenik, koji je sad na bolovanju. On ima važeću licencu za rad, a kada će se vratiti to još ne znamo. Dr. Perović je preuzeo ambulantnu od dr. Ane Bašić, koja je kao što je poznato napustila Dom zdravlja nedugo nakon završene specijalizacije, pojasnila nam je stanje dr. Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja. Uz to što su lani tražili da im se odobri specijalizacija za ginekologiju, a što nisu dobili, navodno zbog izlaska iz Državne riznice, Dom zdravlja ima otvoreni natječaj za specijalistu iz ginekologije.- Odlučili smo kako ćemo sami iz viška novaca financirati specijalizaciju, kazala nam je dr. Bek.

Uz sve to i dr. Ivna Marić je na bolovanju. Nju mijenja dr. Ivica Žuvela koji drži ambulantu Doma zdravlja u Benkovcu i dr. Ivan Marić s ginekološkom ambulantom u Biogradu.

Dom zdravlja u Zadru ostaje samo na dr. Peroviću, budući da su dr. Ivna Marić i dr. Domagoj Krpina dobili koncesiju na koju prelaze od 1. travnja.