ZADAR- Nakon što je desetak godina u ladici gradske uprave ležao prijedlog HSLS-a da se jedna od ulica u Zadru nazove po velikom hrvatskom političaru, pjesniku, filozofu i domoljubu Vladi Gotovcu, došao je i taj dan.

I to nakon 15 godina od smrti Vlade Gotovca po kojem će se u Zadru nazvati ulica koja još nema kućnih brojeva.

Ulica Vlade Gotovca formirat će se iz dijela ulice Marina Držića od spoja s Obalom kneza Trpimira do drugog lijevog skretanja te uz produžetak u novoizgrađeni kompleks u uvali Dražanica, te će izaći na novi stambeni kompleks kojeg gradi Lignum.

Bit će to ulica uz koju će stanovati poznati Zadrani, vlasnici zemljišta u zoni Vitrenjak II za koje je izrađen urbanistički plan.

U službenim materijalima za Gradsko vijeće navodi se kako je prijedlog za naziv ulice po Vladi Gotovcu došao iz područnog ureda Katastra, što nema veze s istinom, a niti procedurom. Katastarska služba tek usklađuje granice ulica po nazivima koje netko predlaže, a Gradsko vijeće usvaja. Katastar je definirao trasu ulice 72. bojna Vojne policije, koja prolazi kroz naselje Zadar i naselje Crno, s granicom na potoku Ričini.

Odluka o imenovanju te ulice donesena je na sjednici Gradskog vijeća u prosincu prošle godine, a na sjednici u ožujku zbog intervencije iz  Katastra, mora se mijenjati.