ZADAR- Suprotno zahtjevima direktora i osnivača zadarskog filmskog festivala Sergeja Stanojkovskog da mu se poveća iznos za organizaciju sedmodnevnog festivala na kraju kolovoza, iz gradske uprave su reagirali restriktivno.

Odjelu za kulturu i sport Grada Zadra postavili smo pitanje zbog čega je ove godine prepolovljen iznos za Avvantura film Forum festival, koji je od samog početka dotiran s 200 tisuća kuna. Dobili smo odgovor kako se „Avvantura prepolovila zbog financijskih mogućnosti".

U planu za financiranje sportskih događanja, iz istog Odjela odlučili su 200 tisuća kuna dati za organizaciju Državnog prvenstva mažoretkinja. Na službenoj stranici Hrvatskog mažoret saveza doznajemo kako su oni usuglasili termine organizacije Državnog prvenstva s Gradskom upravom Zadar, lokalnim organizatorom i dvoranama. Državno prvenstvo mažoretkinja RH bit će u Zadru od 22. do 24. svibnja. Održavat će se u dvorani Jazine.

Odjel za kulturu i sport pitali smo zbog čega jedno državno prvenstvo, koje ne spada u sport, tako izdašno pomažu.

- Zato što mažoret ples spada u vrstu sportskog plesa i što je još važnije i najvažnije Hrvatski mažoret savez javio se na Javni poziv za potrebe u sportu s programom održavanja Državnog prvenstva u Zadru. Procjena je da je to vrlo atraktivno i dobro za grad.

Predloženo je da se to prvenstvo održi programom Javnih potreba u sportu a Program je donijelo i prihvatilo Gradsko vijeće, odgovor je kojeg smo preko glasnogovornice dobili od odgovornih iz Odjela za kulturu i sport kojeg vodi pročelnik Radovan Dunatov.