Na bočnom ulazu u zadarsku Opću bolnicu, u blizini ginekološkog odjela, u srijedu ujutro grupirale su se žene i otpočele molitvu.

Miroljubiva molitvena bdijenja koja su započela 18. veljače trajat će svaki dan korizme od 9 sati ujutro do 15 sati poslijepodne. Najavili su to organizatori inicijative "40 dana za život", koji su putem društvenih mreža pozvali Zadrane da se odazovu i podrže ovu akciju.

- Dođite i molite s nama makar sat vremena te tako darujte komadić sebe i svoga života za nerođene anđele! Time ćemo umrijeti sebi da bi se oni rodili, poručili su.

Letci koje organizatori inicijative dijele prolaznicima ispred bolnice namijenjeni su trudnicama koje ne žele roditi, njih se poziva da se predomisle. Ova inicijativa će u više gradova u Hrvatskoj, pa tako i u Zadru, za vrijeme cijelog trajanja korizme moliti pred bolnicama kako bi iskazali protivljenje pobačaju. Osobito se žele obratiti svakoj trudnici koja se odlučila na pobačaj i nagovoriti je da od pobačaja odustane, u čemu joj mogu ponuditi značajnu pomoć.

- Nikoga mi ni na što ne prisiljavamo. Samo se zalažemo za život. Djeca imaju pravo biti rođena - poručili su iz inicijative "40 dana za život".