ZADAR– Posjetom uzvanika Kraljevskim vinogradima u Petrčanima završio je ovogodišnji, prvi po redu Tuna & Sushi Festival u Zadru.
U programu koji je priređen za goste iz Japana, neki su se neplanirano okušali u obrezivanju vinove loze.
Uzvanici događanja prije toga su bili na kavezima Kali tuna, prve tvrtke koje je 1997. godine počela s uzgojem tuna. Dvojica japanskih poduzetnika raspitivala su se o količinama, načinu uzgoja i kvaliteti ove cijenjene ribe od koje se u Japanu priprema tradicionalni sushi, a na ta pitanja spremno im je odgovarao Dino Vidov,
Nadamo se kako će festival narednih godina prerasti u tradicionalno, prepoznatljivo i atraktivno višednevno okupljanje s širokim spektrom sadržaja i aktivnosti, poručili su iz TZ Grada Zadra.
Direktor Zvonko Šupe izjavio je za Radio Zadar kako će Tuna & Sushi “za 10 godina biti najvažniji festival na svijetu.”