Ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije, Davorka Krnčević, najavila je tužbu protiv vozača Hitne pomoći koji ju je, kao brat vlasnika jednog zadarskog portala, optužio za mobbing.

Tužit će taj portal zbog "medijskog reketa", ali i predsjednika Upravnog vijeća koji je najavio njezinu smjenu. Razlog skandala u županijskoj ustanovi su pritužbe vozača od kojih se traži naknada šteta za počinjene prometne nesreće. „U prošloj godini one su dosegle 450 tisuća kuna i ako se takvim tempom nastave razbijati vozila Hitne pomoći, za dvije godine nećemo više imati čime voziti pacijente", kazala je Krnčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu navela je kako su tijekom prošle godine karambolirana dva vozila, da je šteta 700 tisuća kuna. Četvorica vozača su prekršajno gonjenja, a utvrđenom krivnjom vozača ozlijeđeno je četvero zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu. Tko je zaposlio takve vozače i zbog čega oni izazivaju prometne nesreće, zbog čega je za ovu godinu premija osiguranja povećana za 80 tisuća kuna, na današnjoj konferenciji nije se moglo čuti konkretnih obrazloženja. Tek da je u pitanju opuštenost vozača nakon što prođu probni rok.

Iako je više medija objavila priču vozača i izjavu predsjednika Upravnog vijeća Željka Ivkovića, ravnateljica Krnčević je sudionika današnje konferencije dovela u nezgodnu situaciju, okomljujući se samo na jedan portal, odnosno njegovog vlasnika. Isti vlasnik bio je 2013. godine skoro poslovni partner Zavoda za hitnu medicinu koji je s Pink Gropom Hrvatska, registriranom u Zadru, potpisao ugovor kao PR agencija

Ravnateljica  Davorka Krnčević najavila je u svom pisanom očitovanju i tužbu protiv predsjednika Upravnog vijeća Željka Ivkovića koji je najavio njenu smjenu, a onda se, kako je rekla, ograđuje kazavši kako UV o tome ne odlučuje.

Ona je najavila i kako će pisati ministru zdravlja i tražiti da se članovima Upravnog vijeća ukine naknada koja nije primjerena u ovo vrijeme krize. Krnčević očito nije upućena u to da je župan Stipe Zrilić taj koji određuje naknadu, a koja je svim članovima upravnih vijeća županijskih ustanova prepolovljena od ove godine.