Zadarski nadbiskup Želimir Puljić imao je u istražnom zatvoru u Zadru tradicionalni božićni susret sa zatvorenicima i upravom zatvora.

Nakon razgovora s upraviteljem zatvora Denisom Skitarelićem, nadbiskup je susreo pedeset zatvorenika o kojima inače pastoralno skrbi zatvorski kapelan don Zdenko Dundović.

Mons. Puljić je ohrabrio zatvorenike u izgradnji nove etape njihovog oporavka. „Nitko od vas nije htio završiti ovdje, ali ponekad čovjek toliko pogriješi i skrene s pravog puta u životu, da su ovakve ustanove jedini način da se čovjek "otrijezni" i vrati na pravi put. U tom povratku na pravi put, koji je mukotrpan posao rada na sebi, čovjek često izgubi volju i nadu da se može promijeniti, da može biti bolji. No, ne gubite nadu! Uvijek postoji mogućnost za novi početak. Božjom milošću, i uz vlastito htijenje i trud, čovjek se uvijek iznova može dići. Bog nas neizmjerno ljubi, da se utjelovio radi nas, umro je radi nas i uvijek nam daje drugu šansu. Bog stoji kao prosjak pred vratima našeg srca i nenametljivo čeka kao milosrdni Otac da zagrli svog sina. Stoga dobro iskoristite vrijeme koje ćete provesti u zatvoru. Vani vas čeka sloboda, a na vama je što će te s njom učiniti" poručio je mons. Puljić zatvorenicima, poželjevši im blagoslovljenu novu godinu i uspješan povratak u društvo kao novi ljudi u nastojanju da zacijele rane koje su nanijeli sebi, bližnjima i društvu