ZADAR- Tvrtka Hrvatske željeznice Infrastruktura podnijela je zahtjev za rekonstrukciju zgrade Željezničkog kolodvora u Zadru.

Prema službenom zahtjevu HŽ Infrastruktura pojavljuju se kao investitori putem arhitektonske tvrtke Ventus Mit iz Samobora. U Odjelu za provedbu dokumenata u građenju ne mogu davati informacije dok traje upravni postupak za izdavanje građevinske dozvole. Oni su objavili javni poziv na uvid u spis 7. siječnja.

Neslužbeno smo doznali kako se dozvola traži radi ugostiteljske namjene zapuštene i zatvorene zgrade željezničkog kolodvora, s koje bi trebala nestati nadstrešnica. U prizemlju te zgrade nekad je bio željeznički restoran, a hoće li već ovo ljeto biti restoran brze prehrane McDonald, to se još službeno ne zna.
HŽ Infrastruktura je u rujnu prošle godine taj prostor iznajmila na 20 godina Sara Centru Zadar, koje je osnivač Mazna Holding, izraelska tvrtka. Obje tvrtke su osnovane u travnju prošle godine.


Tvrtka Sara Centar trebala bi potpisati ugovor s tvrtkom za franšizu McDonalda, Globalna hrana iz koje su jesenas potvrdili interes za otvaranje restorana McDonald u Zadru.