ZADAR- Iako su Hrvatske ceste još u veljači ove godine objavili natječaj za kupovini najmanje 500 metara četvornih poslovnog prostora u Zadru, gdje bi smjestili 25 djelatnika poslovne jedine HC-a (udružene s Gospićem), natječaj još uvijek nije zatvore.


Nismo izabrali najbolju ponudu, jer kupnju prostora u ovom trenutku ne postoje svi potrebni preduvjeti, tj. ne postoje sredstva za kupnju, navodi Tamara Pajić, iz Ureda za odnose s javnosti u tom javnom državnom poduzeću. Kupovinu, pojasnila je,  nije moguće obaviti iz sredstava benzinske lipe.
Zato je prvo potrebno prodati nekretninu Hrvatskih cesta, sukladno pokrenutoj valorizaciji, kako bi se tim sredstvima kupila nekretnina za potrebe Poslovne jedinice Zadar.

Znači, isključivo po prodaji nekretnine, za koji će biti raspisan javni natječaj, moći će se odabrati ponuda, tj zaključiti javni natječaj za kupnju poslovnog prostora, ustvrdila je glasnogovornica HC-a. Iz navedenog slijedi kako nije riječ o kompenzaciji, odgovor je iz HC na naš upit hoće li Hrvatske ceste useliti u poslovni prostor zgrade koju na Višnjiku gradi Sigma Matica d.o.o. Ta tvrtka, povezana s bivšim ministrom i HDZ-ovim zastupnikom, Domagojem Ivanom Miloševićem, prema našim informacijama trebala bi s HC izvršiti zamjenu prostora. Oni najavljuju završetak stambenih objekata u proljeće 2015. godine.

Pretpostavka je bila kako će procedura valorizacije trajati kraće, međutim ista se odužila, navodi se u informaciji iz HC-a.

Iz Hrvatskih cesta upućena je zamolba Gradu Zadru za produženje korištenja gradskog prostora na Muraju.