Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića nije zadovoljan načinom na koji su određeni mediji relativizirali rezultate koje je stranka polučila na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora. Predsjednik HSP dr. Ante Starčevića Zadarske županije Rudolf Dvorski nije želio precizirati o kojima je medijima riječ, ali je zato istaknuo kako je iznimno zadovoljan postignutim rezultatima.

- Izašli smo na ove izbore samostalno da dokažemo da smo jaki i bez koalicijske suradnje s HDZ-om. Naš su uspjeh pripisivali i Ruži Tomašić. Evo, bez HDZ-a i bez Ruže mi smo napravili odličan rezultat. Izašli smo s 25 lista, bit ćemo zastupljeni s 18 vijećnika u 14 mjesnih odbora. Usporedbe radi 2010. godine imali smo četiri vijećnika, a pravaške stranke sve zajedno šest. Najbolji pravaški rezultat na kvartovskim izborima zabilježen je 2006. godine kada je osvojeno 17 mandata. Mi ih ove godine imamo 18, najviše ikad. Treća smo stranka po snazi u Zadru što potvrđuje i više od 10 posto glasova. Od 10364 valjana listića na njih 1059 je zaokružena naša stranka, kazao je Dvorski.

Dopredsjednik gradskog HSP-AS Ivica Vlakić je dodao kako je stranka povijesni rezultat postigla bez financijskih sredstava, predizbornih skupova i medija.

- Neki su pisali da se raspadamo. Ovih više od 10 posto glasova je dokaz da u Zadarskoj županiji HSP AS nešto vrijedi, rekao je Vlakić.

Dvorski je suradnju s HDZ-om, koalicijskim partnerom na gradskoj i županijskoj razini, ocijenio stabilnom te dodao kako je stranka otvorena za razgovore o suradnji unutar vijeća mjesnih odbora sa svima osim s SDP-om.

- Toliko se razlikujemo u svjetonazorima da se ne bi mogli naći ni po pitanju kvartovskih stvari, rekao je Dvorski.