ZADAR- Najveće suđenje za gospodarski kriminal na Županijskom sudu u Zadru, u kojem je prvooptuženi Ante Jurjević, nekadašnji vlasnik Zadarkomerca, ekskluzivnog zastupnika Fiata, još jednom je odgođeno jer se nisu pojavili neki od okrivljenika.

Na optuženičkoj klupi uz Jurjevića trebali su biti Marko Marčinko, suvlasnik Glumine banke, te još petorica okrivljenika Željko Mesarić, Domagoj Majcen, Goran Kovačić, te dvojica iz Vira Josip Bašić i Anđelko Vučetić . 


Optužnica je podignuta još 2004. godine za gospodarski kriminal težak 1,2 milijarde kuna, s koliko je Zadarkomerc završio u stečaju. Za više djela zlouporabe položaja i ovlasti, kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, te sigurnosti platnog prometa
Formalno suđenje je započelo 2005. godine prema spisu teškom 50 kilograma, ali glavna rasprava praktički nije niti danas započela pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Dijana Grancarić. Najveći prekid nastupio je 2009. godine kada se Ante Jurjević teško razbolio. A onda je Jurjević bio jedini koji je sjeo na optuženičku klupu kada je, kao u rujnu ove godine, nastavljeno suđenje. 


Sedmoricu optuženih, kako stvari stoje, bit će teško okupiti da bi suđenje sa stotinu svjedoka proceduralno moglo započeti nakon više od deset godina.