Grad Zadar planira "oživjeti" Poluotok tako što će zatvoriti 240 parkirnih mjesta i ceste prema njemu. Što oni misle da će moja mušterija parkirati na Relji da bi po ledu i kiši došla kupovati kod mene na pijacu u centru grada, rekla je Drita Dunatov, OPG-ovka iz Dikla, na konferenciji za novinare HSS-a na temu "Opstanak glavne gradske tržnice na Poluotoku ozbiljno doveden u pitanje". Konferencija je održana zbog najave da se od ponedjeljka zatvara cesta ispod Bedema zbog radova na Obali kralja Tomislava i Liburnskoj obali koji će trajati do 15. svibnja iduće godine.

Nakon što se zatvori glavni prometni pravac prema Poluotoku sav promet će se preseliti na Muraj, na kojem je nedavno zabranjeno parkiranje na desnoj strani. Time će biti otežana prometna komunikacija oko Poluotoka, a dostava na pijaci biti će nemoguća!

- Rješenje koje je predloženo za dostavu jest da koristimo lift Konzuma koji nije dovoljan ni za njihove potrebe. Na ovaj način nama su onemogućili da zaradimo za svoj život, a mi gradskoj tvrtki mjesečno plaćamo 389 kuna najam štanda, plus četrdeset kuna po danu za štand i još 10 kuna za vagu. Sad neka se izračuna tko metar četvornog gradskog prostora plaća koliko mi na pijaci, kaže Drita Dunatov.

Prodavače s pijace najviše vrijeđa način na koji su saznali ono što im se sprema pred nadolazeću zimu. Informaciju o novom načinu dostave roba dobili su tek jučer kada je na tržnici izvješena obavijest s potpisom direktora TD Tržnice Zadar Vlatka Marušića. Predsjednica GO HSS-a Irena Devčić sarkastično je pitala koji se genijalac sjetio zatvoriti prometnicu ispod Bedema i sav promet preseliti kroz usko grlo Muraja.

- Mi nismo protiv izgradnje komunalne infrastrukture, ali pozivamo Grad Zadar da angažira stručnjake i pronađe rješenje za ljude koji žive od prodaje na pijaci, rekla je Devčić.