Isprolijevano piće, tragovi povraćanja i opušci prizor je s kojim se redovito susreću veslači kada vikendom dolaze na treninge u svoje prostorije kluba u uvali Jazine. S pijanim ljudima još se i mogu nekako nositi, kažu, no prošlotjedno razbijanje stakla na ulaznim vratima bila je stvar koja je prevršila svaku mjeru, prepričao je za Zadarski list trener Petar Milin.

- Ovo ljeto kada bismo imali trening, tu bi bilo još po petsto ljudi, domaćih i stranaca, na terasi, za šankovima, uokolo... svi pijani. A naši kadeti i juniori bi kretali na treninge. To bi bio sraz dvaju potpuno različitih svjetova. I dok bismo mi kretali s vježbama, s druge strane pijani ljudi bi tumarali po cesti, prepričava Milin, dodajući kako bi nerijetko svjedočili i uličnim tučnjavama.

Tijekom ljetnih mjeseci redovito im nastrada i rampa koja sprječava ulaz automobila. Do sad su je, kaže, popravljali barem 50 puta. Novi aluminijski dio košta oko tri tisuće kuna, pa krpaju kako znaju i umiju.

Na sreću sada dolazi mirniji zimski period, no razbijanje vrata od kluba prije tjedan dana natjeralo ih da sa svime iziđu u javnost.

- Klub je otvoren 1981. godine. Trideset godina nije bilo potrebe za postavljanjem zaštitnih vrata, no na to smo bili prisiljeni 2009. godine. U međuvremenu prikolicu su nam već dva puta bacili u more, a uništavaju i okoliš. I palmu na obali su raščupali, kazao je Petar Milin, očekujući kako će situacija biti još gora ukoliko se nešto ne poduzme.