ZADAR - Na danima hrvatskog turizma, održanima u Opatiji, turistički proizvod zadarskog područja nije se okitio većim brojem nagrada, koje je uglavnom pokupio Turisthotel.

Najveća zadarska turistička kuća iz Zadra, ujedno je jedina koja je na godišnjem susretu turističkih djelatnika osvojila prva mjesta u četiri kategorije. Turisthotelu se isplatilo ulaganje u Zaton i ove sezone te je nagrađen za plažu godine i kamp, čemu treba pridružiti prva mjesta za resort plažu i veliki kamp.

Predsjednik uprave Turist hotela Frane Skoblar na dodjelu nagrada poveo je i zaslužne djelatnike, arhitekticu hortikulture Ranku Perović Bilić i Marinka Marinovića, voditelja kampa u Zatonu. 

Direktor TZ Grada Zadra Zvonko Šupe ponosan je što Zadar ima najboljeg kuhara koji je izabran u 23 kategorije Čovjek - ključ uspjeha.

Prozivanje Tomislava Karamarka, koji je proglašen najboljim kuharom, izazvalo je osmijeh i na licu premijera Zorana Milanovića koji je bio na svečanosti u Opatiji. Ali zadarski Tomislav Karamarko nije onaj koji „kuha" u politici već u Hotelima Borik.

Olive Island Marina iz Sutomišćice proglašena je pak najboljom malom marinom a posebno priznanje za destinacijski turizam dobio je Biograd.