ZADAR- U svom istraživanju gdje se nalazi grob zadarskog nadbiskupa mons. Mate Dujma Dvornika, koji je zadarsku crkvu vodio od 1901. do 1910. godine, umirovljeni svećenik dr. Pavao Kero, našao ga je u Istanbulu, objavio je Zadarski list. Grob se nalazi u kripti katedrale Sv. Duha u Carigradu. Tako, naime, dok Kero i dalje zove  tursku metropolu na Bosporu.


- Grob nadbiskupa Mate Dujma Dvornika pronašli smo na temelju jednog zapisa na francuskom jeziku u kronici župe koju nam je pokazao svećenik don Nikola. Na njemu je kamenom pločom označeno mjesto gdje bi moglo počivati nadbiskupovo tijelo, a na ploči je natpis na latinskom jeziku s nadbiskupovim imenom: Matthias Dwornik - olim archiepiscopus iadertinus - peregrinus conspoli obiit - prid. id. julii mcmxiv-r.i.p., kazao je don. Kero, inače voditelj Stalne crkvene izložbe Zlatko i Srebro Zadra. Don Kero zahvalio je zadarskom poduzetniku Zdenku Zriliću, kojem se obratio, znajući kako ovaj često putuje u Istanbul. Zrilić mu je pomogao doći do stručnjaka dr. Vjerana Kursara te mu je platio troškove putovanja i boravak u Turskoj.

Kako je ove godine stota obljetnica njegove smrti, ozbiljno se razmišlja o tome hoće li se organizirati hodočašće ili inicirati da se posmrtni ostaci prenesu u Zadarsku nadbiskupiju.

Poznato je kako se zadarski nadbiskupi pokapaju u katedrali Svete Stošije. Jedan od biskupa Vicko Zmajević ima grob u crkvi Gospe od zdravlja.