Na Spomendan Blažene Djevice Marije od krunice, Gospe od Ružarija, okupilo se u ranim popodnevnim satima nekoliko stotina žitelja Glavice i susjednih mjesta, te članova Zajednice Apostoli Krvi Kristove iz Zadra podno brda Vrčeva.

Okupili su se kako bi obilježili šestu godišnjicu sedmodnevnog hodočašća jedanaestorice odvažnih i hrabrih ljudi iz ovog kraja, s Gospinim kipom od svetišta u Međugorju do Glavice te njegovo postavljanje u kapelicu na brdu Vrčevo. 


Molitvu Gospine krunice uz postaje Križnog puta prema kapelici BDM na brdu Vrčevo predvodio je don Darko Marušić, župnik Gorice i Raštana. Molitvom i pjesmom stiglo se do kapelice BDM koja je izgrađena na 213 metara nadmorske visine.
Tijekom kratkog odmora nazočni su se u razgovoru prisjećali kako je prije točno 6 godinu dana jedanaest hodočasnika: Željko, Anes i Vinko Števanja, Vilson Bratović, Siniša Galešić, Ante Galac, Davor Dević, Šime i Tomislav Batur, te Marko Mikulić Maćo iz župa Glavice, Gorica i Raštane Donje, čiji je nebeski zaštitnik sv. Ivan, kao i Frane Smokrović iz župe Sv. Josipa na zadarskoj Plovaniji nakon sedmodnevnog, 280-kilometarskog hodočašća od marijanskog svetišta u Međugorju, noseći 1,2 metra visok Gospin kip, koji je s drvenim postoljem i nosačima težak 25-30 kilograma stiglo u podnožje brda Vrčevo.
Nakon zajedničke molitve don Darko Marušić pozvao je sve nazočne na misu u župnu kapelu kako bi ovo hodočašće „Gospi Luzarici" bilo uistinu potpuno.

Posebnu draž ovom hodočašću daju i brojna djeca koja uistinu mogu biti ponosna na ono što su učinili njihovi očevi i rodbina.