Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je  kasno 29. kolovoza u 23.52 sati dojavu o nesreći na moru. Djelatnici Lučke kapetanije Zadar dojavili su nasukavanje ribarskoga broda kod otoka Ista.

U komunikaciji sa zapovjednikom ribarice djelatnici zadarske Kapetanije ustanovili su da se na poziciji kod hridi Križica ispred uvale Kosirača, otok Ist, nasukao ribarski brod naziva "Šango" dužine 19 metara oko 60 brutto tona, luke upisa Privlaka.

Zapovjednik nasukane ribarice N.V., hrvatski državljanin, izvijestio je da nitko od osam članova posade nije ozlijeđen, ali je oštećen brodski trup i uočen je manji prodor mora, no bez onečišćenja mora i morskog okoliša, a kako situacija nije bila pogibeljna te su vremenski uvjeti na moru bili povoljni Lučka kapetanija Zadar u dogovoru sa Središnjicom naložila je komercijalno odsukavanje nasukane ribarice, koje je uspješno obavljeno danas u 15.30 sati uz nadzor djelatnika Lučke ispostave Silba, koji su izvijestili da je nasukanu ribaricu u tegalj uzeo drugi ribarski brod do zadarske luke, gdje će djelatnici zadarske Kapetanije obaviti dodatni pregled oštećenja ribarice u okviru očevidnih radnji o uzrocima ove pomorske nesreće.