ZADAR- Organizatori Avvantura film festivala nemaju sreće s vremenom na takozvanim ljetnim pozornicama, ali niti sa samim lokacijama gledanja stotinu filmova. 


Lancuni koje su postavili uoči otvaranja festivala, odnijela je prva nevera, koja je pobacala i male rasade brojnih palmi koje su postavljene na Forumu.
Pa je umjesto lancuna u ponedjeljak postavljeno još više grmlja u posudama.
Zbog ljetnog (ne)vremena otvaranje petog filmskog festivala premješteno je u crkvu sv. Dominika koja se tako silom prilika, promovirala udarno mjesto za gledanje filmova. Pa tako i danas, kada kiša prijeti Zadru, odgovor na pitanje hoće li biti projekcije na Forumu, ostaje isti odgovor - u tom slučaju se premješta u sv. Dominika. A što će biti s programom filmova koji su istodobno najavljeni u Dominika, na takvo pitanje organizatori nisu fleksibilni.
Kao niti na odabir Trga pet bunara koji je treća lokacija festivalskog programa, na kojoj zbog glazbe iz dva susjedna ugostiteljska glazba, gledanje filmova nemoguća misija.
Kada se svemu tome pridoda ovogodišnji izbor filmskog programa kojeg organizatori nisu niti posebno najavili, a koji onima koji su htjeli gledati dobre i recentne europske filmove, nije puno obećavao, onda su poluprazna gledališta tužan ishod Avvanture. Nije da su se na tim mjestima mogla zapaziti nova lica stotine gostiju,čiji je dolazak u Zadar najavio direktor Sergej Stanojkovski.


Najveće razočarenje je ipak sama organizacija filmskog festivala, koji se dotira iz gradskog proračuna, a koji, na žalost, nije stvorio festivalsku atmosferu u samom Gradu.
I nije da se festival bojkotira, kako bi se moglo čuti u kuloarima. Pitanje je, ima li Zadar publiku za filmski festival, odnosno jesu li je organizatori trebali stvoriti. Sigurno je da je neće dobiti u Domu za starije i nemoćne osobe, kojem su, kako doznajemo, organizatori proslijedili 50 ulaznica, pa neka korisnici doma sv. Frane popune gledalište na ozelenjelom Forumu.

Na ulazu u ljetno kino postavljena je igraonica za djecu iz koje će, možda, stasati publika za budući filmski festival u Zadru.