ZADAR- Monsinjor Pavao Kero službeno odlazi u mirovinu, ali će i dalje nastaviti voditi Stalnu crkvenu izložbu Zlato i srebro Zadra.

Don Kero postao je voditelj SICU davne 1976 godine. Prije tri godine don Pavao Kero Dobio je nagradu za životno djelo Grada Zadra. Vikar za kulturu zadarske nadbiskupije, s doktoratom i znanjem pet jezika, on će i dalje ostati aktivan u područjima crkvene kulturne baštine.
Izložbu SIC-u u samostanu sv. Marije lani je posjetilo 24 tisuće ljudi, a prije rata ta je brojka iznosila dvostruko više. Među posjetiteljima dominiraju Francuzi.
Velika je zasluga dr. Kere što je SICU uspješno obnovljen nakon Domovinskog rata te je među najposjećenijim muzejima u Hrvatskoj. SICU je kao ustanova pravno utemeljena 1967., službeno je otvorena 1976. godine a dr. Kero je imenovan ravnateljem.
Dr. Kero brine o restauriranju vrijednih umjetničkih predmeta, matičnih knjiga i glagoljskih kodeksa. SICU je izdala i knjigu 'Popis glagoljskih kodeksa u Zadarskog nadbiskupiji'. U nadbiskupiji ih je više od 400.