Dolazak na posao u ranim jutarnjim satima i potraga za parkirnim mjestom na Poluotoku dovoljna su briga Zadranima i bez prizora koji nas je, poput mnogih sugrađana, dočekao na kraju Muraja u blizini stepenica koje se spuštaju prema zgradi bivšeg hotela Beograd.

Između dva automobila nepomično je ležao mladi muškarac. Prišli smo mu, dozivali, gurkali i na trenutak se uspaničili jer nije trzao. Ipak, u jednom je trenutku pomaknuo je uku, no iz dubokog sna nismo ga uspjeli probuditi.

U trenutku kada smo se odlučili nazvati policiju, dva su policajca već kročila prema mjestu događaja. Savjestan netko ih je očito obavijestio.

Prema informacijama koje smo naknadno dobili iz PU zadarske radi se o 25-godišnjem Francuzu, koji se sinoć toliko napio da je odlučio prespavati na nogostupu umjesto da luta i traži hostel u kojem je bio smješten.

Da čovjek leži među autima, policajku u prolazu obavijestio je jedan građanin. Na lice mjesta je stigla ophodnja. Malo su pričekali da se mladić probudi, zvali su Hitnu pomoć, koja je ustvrdila kako nije ozlijeđen.

Policija je otpratila mladog Francuza do Relje, gdje je bio smješten u jednom od tamošnjih hostela. Provjerili su njegov identitet i ostavili ga da spava u mekom krevetu.