Na kraja četverogodišnjeg ciklusa, te za kraj  mandata iz Mjesnog odbora najavljuju promjenu koncepciju sportsko-kulturnog ljeta na Brodarici.

Nakon tri godine sudjelovanja na raznim sportskim natjecanjima Zadarske županije (košarka, nogomet, vaterpolo), ove godine smo se odlučili za organizaciju prvenstva Brodarice i njezinih pod kvartova (Belafuža, Petrići, Solidarnost, Sfinga, Maraska). Na prvenstvu Brodarice su sudjelovali svi navedeni podkvartovi, i to u malom nogometu i basketu 3 na 3. Nakon tjedan dana natjecanja najuspješniji u nogometu su bili, 1.Belafuža 2. Belafuža II 3. Solidarnost, a u basketu, 1. Solidarnost 2. Petrići 3. Maraska. Natjecanja su se održala na sportskim borilištima kod MO Brodarica, a u nedjelju smo odigrali revijalnu vaterpolo utakmicu između najuspješnije ekipe zadarske sportske atrakcije Vakanze, Vojnički protiv Vojnički juniorsa, koja se održala na kultnoj plaži Vojnički-raj za mlade. Ova sportska manifestacija nije bila u organizaciji gradskog HDZ-a, te na njoj nisu sudjelovale ekipe gradske uprave i zvijezda. Samo Mi s Brodarice.


Kulturni dio Brodaričkog ljeta se ove godine odnosi na blagdan Velike Gospe, koja se već tradicionalno održava na Brodarici. Jako nam je žao što se ove godine neće održati manifestacija „Noć Brodarice", koja nije prepoznata od Turističke zajednice poluotok, jer se kao što oni kažu ne odvija na Poluotoku, i stoga ćemo vrlo brzo ići s inicijativom da se osnuje još jedna turistička zajednica Grada Zadra, pa da se i mi koji nismo s Poluotoka, imamo kome obratiti. Svetkovanje blagdana Velike Gospe započinje od ranih jutarnjih sati, budnicom Gradske Glazbe u 8h kroz središte Petrića, te se nastavlja do kasnih večernjih sati na školskom igralištu OŠ Šimuna Kožičića-Benje. Nastupaju Second Hand Bend iz Zagreba, koji nas je prošle godine oduševio sa svojom deveteročlanom postavom te sa svojom interpretacijom najvećih Rock n roll evergreena, grupa Gustafi koja sa svojim veselim stihovima osvajaju simpatije publike već dugi niz godina, te jedan glazbeni gost iznenađenja.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobre zabave da nas posjete 15.08.2014. na Brodarici kako bi se svi skupa dobro proveli i zabavili. Za kraj bi htjeli istaknuti moto sportsko-kulturnog ljeta na Brodarici;
i Reci ne racizmu, reci da toleranciji, živi u zajeb*nciji, priopćeno je iz Udruge za unapređenje kulture i života „Brodarica", Društva za sportsku rekreaciju „Brodarica" MO Brodarica.