ZADAR- Grgo Šoša, dugogodišnji ravnatelj Doma za starije osobe na Sfingu javio se sa 69. navršenih godina na natječaj za ravnatelja te županijske ustanove uz još dvojicu kandidata.


Kada je podnosio izvještaj o poslovanju Doma na kolegiju župana, Šoša je izbjegavao odgovor na novinarsko pitanje koliko ima godina.

On će odraditi po zakonu do kraja svoj mandat, kazao je Šoša prije dva mjeseca.
Po najnovijim informacijama Šoša, na pragu osmog desetljeća,  bi vodio tu ustanovu do 74. godine. Sudeći prema sastavu Upravnog vijeća u kojem sjede i dalje Marijan Vrkić i Božo Vrkić, uz Antu Lucina, to nije nemoguće. A moguće je da se nitko ne javi, pa de Šošu imenuju za vršitelja dužnosti, premda i za to mjesto na godinu dana treba VSS.

No, je li Upravno vijeće dalo zakonske uvjete natječaja, kada su naveli da kandidat može imati i višu školu, jer prema Zakonu o socijalnoj skrbi ravnatelj mora ima diplomu Visoke stručne sprema. Iznimno, ako se nitko nije javio, može proći viša škola.

raže godine iskustva rada u socijali, uvjet kojeg zasigurno ima diplomirani psiholog Dario Vučenović, koji se javio na natječaj. Neslužbeno smo doznali da je treći kandidat na natječaju Nino Sorić, koji taj uvjet nema,. Ali Sorić je kadar HSP Ante Starčević, koji se očito još ne miri s radnim mjestom u Agenciji za ruralni razvoj, nakon što je bio šef podružnice Hypo Banke, kao i član Županijskog poglavarstva.

Ako se i izuzme politička pozicija Šoše, ostaju dvojica kandidata koji su izbor dogovora koalicijskih partnera. No, zakonski ne(uvjeti) natječaja vjerojatno će biti presudni da se on iz nekih razloga možda i poništi.