ZADAR- Policijski službenici I Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjom državljankom BIH te 26-godišnjakom i 36-godišnjakinjom iz okolice Zadra.

Oni se sumnjiče da su tijekom protekle dvije godine, od 66-godišnjaka iz okolice Zadra, držeći ga u uvjerenju da će sklopiti brak s 36-godišnjakinjom, na prijevaru primili gotovo sto tisuća kuna. 


Tako glasi informacija iz PU zadarske kojoj je 66-godišnjak iz zadarskog zaleđa prijavio 53-godišnju ženu iz Bosne i Hercegovine od koje je, iako je znao samo po imenu, tražio da mu pronađe ženu.
Posrednica je pronašla 36-godišnjakinju, koja također ima podrijetlo iz BIH-a, za ženidbu do koje, međutim, nikada nije došlo.
Potencijalna nevjesta, uz pomoć 26-godišnjaka, izvukla je od nesuđenog mladoženje, doznajemo, 90 tisuća kuna. Pri tom se, uz pomoć 26-godišnjaka, služila izgovorima kako joj novac treba za liječenje, pa za smrtni slučaj u obitelji.
Sve to i drugo, plaćao je 66-godišnjak tijekom dvije godine i napokon uvidio da od braka neće biti ništa. 


Shvatio je da se radi o prevarantima, a znao je samo ime 53-godišnje posrednice. Policija je došlo do pravog identiteta mlađeg muškarca i žene iz trokuta prevare i podnijela kaznenu prijava Državnom odvjetništvu zbog prijevare protiv trojke.