Na ovogodišnjoj dodjeli priznanja učenicima koji su obilježili prošlu školsku godinu, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Zadranima je dodijeljeno osam Oskara znanja!

Učenici osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj godini 2013./2014. bili državni prvaci ili osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima jučer su dobili još jedno priznanje - Oskar znanja. Ovogodišnje deseto izadnje Oskara znanja uveličali su svojim dolaskom Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, te Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i spota.

- Vi ste najvrijednije što Hrvatska ima. Zavidim vam što ste već sad postigli uspjeh koji će vam obilježiti život i budućnost, rekao je Filipović.

Posebno priznanje koje Agenija za odgoj i obrazovanje u suradnji s MZOS-om dodjeljuje od 2005., ove godine dobilo je 336 učenika osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj godini 2013./2014. postali državni pravci u znanju, glazbi i plesu.

Dva oskara dobio je učenik Gimnazije Franje Petrića Daniel Paleka. On je osvojio Oskara za 1. mjesto na državnom najtecanju iz matematike (A razina), te 3. mjesto na međunarodnom natjecanju (Memo - Međunarodno natjecanje iz matematike).

Po jednog Oskara osvojili su Marko Miočić iz OŠ Bartula Kašića (mentorica Doris Kožul-Car) za 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, Lovre Kardum iz OŠ Smiljevac (mentorica Josipa Vlahović) državni prvak iz fizike, gimnazijalci Vladimira Nazora Ante Lucin i Lujo Stanišić (voditelj Igor Artić) na zajedničkom projektu Condura Croatica, te Ivan Vrlika (voditeljica Sonja Fabac) za 1. mjesto na smotri Opisujemo sustave, i  Matej Levačić iz GŠ Blagoje Bersa (nastavnik Željko Andrić) za 1. mjesto na natjecanju iz klarineta.