Ususret nadolazećim izborima za Europski parlament 25. svibnja, klub mladih KLOOZ je organizirao okrugli stol pod nazivom „Moj glas za EU", gdje se ponajviše raspravljalo i informiralo mlade o brojnim mogućnostima koje nudi Europska unija, zašto trebamo izaći na izbore, te kako se kvalitetno informirati i pripremiti za tržište rada u Europskoj uniji.

Mladi Zadrani, koji svoju sreću u pronalasku posla, stručne prakse, obrazovanja ili boljega života žele okušati u nekoj od zemalja Europske unije, imali su priliku saznati kako i gdje se kvalitetno informirati i pripremiti za EU u prostorijama udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ, u ponedjeljak, 19.5.2014. u 19.00h. Okrugli stol „Moj glas za EU" ugostio je stručnjake koji su nastojali savjetovati i informirati mlade.

Loreta Stipčević (EURES asistentica pri Područnom zavodu za zapošljavanje u Zadru) predstavila je Europsku mrežu za zapošljavanje - EURES, i Dina Glavan (stručna savjetnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri u Zadru), informirali su mlade o EURES radionicama i aktivnostima CISOK-a, koje korisnicima pružaju brojne aktivnosti i savjetovanje kako bi ih se pripremilo za tržište rada. Nenad Vertovšek, diplomirani politolog, istaknuo je problem neizlaženja mladih ljudi na izbore, u sklopu čega je i pogledan video isječak projekta „Moj glas za EU" udruge Carpe Diem, koji ističe važnost izlaženja mladih na izbore za Europski Parlament.

Za lakše pronalaženje posla, gdje god odlučili ići, stručnjaci na okruglom stolu su mladima savjetovali da prvenstveno odrede jasan cilj u životu i da se posvete cjeloživotnom učenju. Istaknuli su i važnost znanja stranih jezika, dobro napisanog životopisa i molbe za posao, kao i kvalitetnog predstavljanja na razgovoru za posao.