Udruga "Eko - Zadar" nastavlja s organizacijom edukativno-kreativnih radionica u sklopu projekta "Reciklirajmo zajedno" koji već niz godina provodi u suradnji s Čistoćom d.o.o..


Jedna takva radionica u Gradskoj knjižnici s učenicima prvog razreda O.Š. Šime Budinić, učiteljice Suzan Šoša.
Djeca su na radinici učila o potrebi selektivnog odvajanja otpada, štetnosti, u prvom redu, plastike u okolišu, te su svojim vještim ručicama izrađivala različite uporabne predmete od PET otpada i staklene ambalaže. Tako su nastale vaze za cvijeće od boca za mlijeko i jogurt, različite kutijice za nakit od plastičnih doza za kreme, posude za držanje olovaka i školskog pribora od staklenih teglica, ali i pregršt veselih slika od plastičnih čepova za boce. Našlo se tu cijeća, stabala, poneka bubamara, žabica...
Ovim radionicama od najranije dobi djecu učimo kako razvijati maštu i kreativnost, ali i kako se odgovorno i savjesno ponašati prema okolišu.
Radionici je prisustvovala i Vesna Đili, stručna suradnica iz Čistoće, koja je na radionicu donijela popularne "žabice" Petka, Metka i Staklića, te su djeca po završetku radinonice sama razvrstavala otpad od materijala koji je preostao nakon kreativnog dijela radionice. "Žabice" su ostale u Knjižnici, te će ih sva djeca moći koristiti i selektivno odvajati otpad. Radionicu su provele Atana Grbić-Martinović i Linda Šušteršić.