Udruga Capoeira Amazonas Zadar poziva sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata Udruge.

-Pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnoj radionici capoeire za početnike te radionici capoeira akrobatike za sve zainteresirane.

Capoeira je afro-brazilska borilačka vještina sa elementima plesa. Potječe iz Brazila gdje su tehniku donijeli i razvili afrički robovi koji su radili na plantažama i poljima. Borba je maskirana kao ples zbog  zabrane njihovih gospodara da uče ikakve borilačke vještine.

Capoeira je u početku bila čak i zabranjena i ilegalna prvenstveno jer su se njome služili oslobođeni robovi kojima je zločin (pljačka, razbojništvo) tada bio jedini izvor sredstava za život.

Legalizacija i popularizacija, te širenje capoeire po brazilu, ali i svijetu djelo je prvenstveno Mestrea Bimbe i njegovih učenika.

Capoeira kao vještina uključuje stalno kretanje, fluidnost, te zabavnu igru i druženje. Pošto nije najtecateljski nastrojena, na treninzima, radionicama i susretima uvijek vlada vesela i pozitivna atmosfera.

Udruga Capoeira Amazonas Zadar osnovana je početkom ljeta prošle godine u svrhu promicanja brazilske kulture kroz capoeiru na području grada Zadra i okolice. Do sada smo održali par radionica i prezentacija u suradnji sa grupama iz Splita, Šibenika i Zagreba, te čak i inozemnim gostima. Od formiranja udruge održavaju se i redoviti treninzi capoeire u Zadru pod vodstvom i mentorstvom voditelja grupa iz Šibenika i Splita, te voditeljima zadarske grupe.

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane, ali i sve ljude dobre volje da se pridruže, zabave i provedu s nama jedno ugodno nedjeljno poslijepodne.

Radionica se održava u nedjelju, 06.04. sa početkom u 12:30 i to u prostorijama udruge In flux kod tzv. "pauk" službe, odnosno na adresi Marka Marulića 4. Prije početka radionica imat ćete priliku i uživo vidjeti capoeiru i capoeiriste u igri na otvorenom ukoliko vrijeme dopusti.

Program, detaljnije informacije i sve odgovore možete naći na Facebook
stranici događaja:

https://www.facebook.com/events/746356682076210/?ref_dashboard_filter=upcoming

ali i na Facebook stranicama Udruge:

https://www.facebook.com/amazonaszadar