Na Odjelu za pedijatrije Opće bolnice Zadar priređena je primopredaja slikovnica i knjiga prikupljenih tijekom akcije darivanja slikovnica.

Akciju su povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga 14. veljače zajedno pokrenule Profil-Mozaik knjižara na Poluotoku i Gradska knjižnica Zadar. Pokrenuta je u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi! koja promiče čitanje naglas djeci od najranije dobi. Sugrađani su pozvani da daruju slikovnice koje su njihova djeca prerasla kako bi one, umjesto da samo skupljaju prašinu na polici, mogle uljepšati malim bolesnicima boravak u bolnici.

Prikupljanje je trajalo od 14. veljače do 14. ožujka u Gradskoj knjižnici Zadar i Profil-Mozaik knjižari. Zadrani su se velikodušno odazvali akciji te je prikupljeno 270 slikovnica i knjiga i darovano Odjelu za pedijatriju.

Šest punih kutija slikovnica i knjiga smješteno je u Igraonici Odjela za pedijatriju, a jedan dio će se izdvojiti i za djecu koja borave na Odjelu za kirurgiju. Gradska knjižnica Zadar, Profil-Mozaik knjižara i Odjel za pedijatriju zadovoljni su rezultatima akcije te još jednom zahvaljuju svim Zadranima koji su darovali slikovnice i knjige!